Vliegen naar New York

New York, New York

Frank Sinatra zong het al: ‘I want to wake up, in a city that doesn't sleep' in zijn hit New York, New York. En precies dàt is New York. Dag en nacht kun je je er vermaken. Bezoek het Vrijheidsbeeld, ga winkelen in Soho en doe een hapje in Little Italy. Er is in New York zoveel te doen dat een week vakantie niet genoeg is voor deze bijzondere stad. Desalniettemin is ook een weekend-stedentrip een erg leuk uitje naar deze bestemming.


Vliegen naar New York

Vanaf Schiphol Amsterdam vertrekken dagelijks vluchten naar New York. De belangrijkste vluchthaven daar is John F. Kennedy Airport. Binnen 8 uur vliegen ben je in de oostkust van de Verenigde Staten.


Bezienswaardigheden in New York

Het is al eerder genoemd: het Vrijheidsbeeld. Dit is natuurlijk een absolute ‘must-see' in New York. Met een ferryboot vaar je naar de Statue of Liberty & Ellis Island. Helaas kan je niet naar de top van het Vrijheidsbeeld klimmen. Alleen het onderste gedeelte is toegankelijk. De boot komt aan op Ellis Island. Dit is de plek waar immigranten vroeger aankwamen en waar nu een museum is gemaakt. Indrukwekkend om te zien.

Een ander indrukwekkend bezienswaardigheid is Ground Zero. De gedenkplaats voor de ingestorte Twin Towers. De aanslag op 11 september 2011 heeft veel impact gehad op de Amerikaanse bevolking. Hier is inmiddels een prachtig monument gemaakt en deze dag zal daarom altijd herdacht worden.

Wil je een dagje relaxen, dan is Central Park een goed idee. Je kan met de fiets door dit grote park en rust even uit bij een van de prachtige vijvers langs het pad of naast het honkbalveld waar dagelijks wedstrijden te zien zijn.

Verder zijn er nog een aantal gebouwen met prachtige architectuur, zoals Empire State Building en Rockefeller Center. Deze hoge gebouwen bieden ook prachtig uitzicht over de stad.

Tips Vliegen naar New York