Vakantie in Los Angeles

City of Angels

Los Angeles, vaak kortweg L.A. genoemd, is de op-één-na grootste stad van de Verenigde Staten. In de stad aan de westkust wonen zo'n 4 miljoen mensen. In het gebied eromheen nog eens bijna 9 miljoen. In de stad vind je bekende wijken als Hollywood en Beverly Hills. Los Angeles is, vanwege de alom aanwezige film- en media-industrie, het decor van menig film en tv-serie.


Kaart Los Angeles


Weer en klimaat

Het weer in Los Angeles is te vergelijken met dat van rond de Middellandse Zee: warme zomers (ca. 25 °C) en zachte winters (ca. 15 °C).


Vliegveld

De belangrijkste luchthaven van LA is Los Angeles International Airport. Het is één van de grootste en drukste vliegvelden ter wereld. In de buurt van LA zijn ook nog een aantal kleinere vliegvelden.


Openbaar vervoer

Los Angeles beschikt over een uitgebreid OV-netwerk met bus-, trein-, metro- en snelbus-verbindingen.


Bezienswaardigheden

Als je LA bezoekt, neem je natuurlijk een kijkje in Hollywood en Beverly Hills, waar je de huizen kunt vinden van beroemde sterren. Het Grauman's Chinese Theatre is een bekend theater in LA. Ervoor vind je in het trottoir de hand- en voetafdrukken van meer dan 200 Hollywood-sterren. Iets verderop ligt de Hollywood Walk of Fame, met de namen van nog eens 2000 beroemde sterren in de tegels van het trottoir. Op Mount Hollywood vind je het Griffith Observatory, een populair planetarium.

Tips Vakantie Los Angeles