Vakantie in Chicago

Het industriële centrum van Amerika

Chicago, stad van Al Capone en Barack Obama, ligt in het noorden van de Verenigde Staten, aan Lake Michigan. Het is, na New York en Los Angeles, de derde stad van de VS. In de stad wonen ongeveer 3 miljoen mensen, in het gebied er vlak omheen nog eens 6 miljoen.


Kaart Chicago


Weer en klimaat

Het weer en klimaat van Chicago is vergelijkbaar met dat van Nederland. Het regent wat minder vaak en de zomers zijn gemiddeld iets warmer dan in Nederland.


Vliegveld

Chicago heeft twee luchthavens. De grootste is O'Hare International Airport, tot voor kort het grootste vliegveld ter wereld. Daarnaast is er Chicago Midway International Airport, een kleinere luchthaven, die vooral gebruikt wordt door low-cost maatschappijen als Southwest Airlines.


Openbaar vervoer

Chicago heeft een uitstekend netwerk voor openbaar vervoer. Er is een omvangrijk metro-systeem, dat een groot deel van de stad en de metropool beslaat. Voor langere afstanden kun je reizen per trein of met de Greyhound-bus.


Bezienswaardigheden

Chicago heeft een prachtige skyline met vele wolkenkrabbers. Shoppers kunnen hun hart ophalen bij The Magnificent Mile. Restaurants, clubs en bars zijn er in Chicago in overvloed. Liefhebbers van kunst en cultuur kunnen terecht in de vele musea en theaters. Absolute must see is Cloud Gate, een enorm, spiegelend kunstwerk van kunstenaar Anish Kapoor. Je vindt het in het Millennium Park.

Tips Vakantie Chicago