Vakantie in Miami

The Magic City

Miami ligt in Florida, de zonnige staat in het zuiden van de Verenigde Staten. In de stad Miami wonen zo'n 400.000 mensen; in de directe omgeving nog eens zo'n 5 miljoen. Miami is een stad met veel uitersten. Meer dan de helft van de inwoners is van Mexicaanse of Cubaanse afkomst. Het blanke deel van de bevolking, vaak de 65 ruim gepasseerd, is overwegend zeer welvarend. Tegelijkertijd leeft een kwart van de bevolking onder de armoedegrens.


Kaart Miami


Weer en klimaat

Het klimaat in Miami is tropisch. Dat betekent dat er slechts twee seizoenen zijn: een droog seizoen en een regenseizoen. Miami wordt met enige regelmaat getroffen door tropische stormen en orkanen.


Vliegveld

Het belangrijkste vliegveld van  Miami is Miami International Airport, één van de grootste luchthavens ter wereld. Het veel kleinere Fort Lauderdale-Hollywood International Airport wordt voornamelijk gebruikt voor binnenlandse vluchten.


Openbaar vervoer

Miami beschikt over een uitgebreid OV-netwerk met bus-, trein- en metroverbindingen. Ook heeft Miami een monorailsysteem, de Metromover.


Bezienswaardigheden

Miami South Beach is het belangrijkste uitgangscentrum van de stad. Overdag geniet je van de stranden, 's avonds kun je terecht in de vele restaurants, bars en clubs. Ook vind je hier de beroemde Ocean Drive, met z'n prachtige Art Deco -panden.

Tips Vakantie Miami