Visum voor Amerika

Heb ik een visum nodig?

Voor een vakantie tot 90 dagen heb je in principe geen visum nodig. Uitzondering hierop zijn mensen die een strafblad hebben of waarvan eerder een visum of de toegang tot de VS gewijgerd is.

Je moet echter wel toestemming hebben om naar de VS te kunnen reizen zonder visum. Zo'n toestemming heet een Visa Waiver.


Visa Waiver aanvragen

Een Visa Waiver vraag je aan bij het ESTA. ESTA staat voor 'Electronic System for Travel Authorization' ofwel 'Elektronisch Systeem voor Toestemming om te reizen'.

Heb je toestemming aangevraagd, dan is deze twee jaar geldig. Het is aan te raden deze toestemming ruim voor vertrek aan te vragen.

Zelf aanvragen bij ESTA
Je kunt de Visa Waiver aanvragen bij ESTA via deze link. Betalen doe je met creditcard (Visa/MasterCard).

ESTA in het Nederlands aanvragen
Een ESTA Amerika is een verplichte reistoestemming om zonder visum naar Amerika te mogen vliegen. Een ESTA aanvragen duurt ongeveer 5 minuten en de kosten bedragen €29,95 per persoon. ESTA aanvragen.

Visa Waiver betalen met Ideal
Betaal je liever met Ideal, dan kun je terecht bij e-visums.nl. Via de gebruiksvriendelijke website heb je je visum snel en eenvoudig geregeld. De kosten bedragen dan € 29,95 per persoon.


Kinderen

Kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken - ook als je gebruik wilt maken van de Visa Waiver!


Noodpaspoort

Het is sinds 1 juli 2009 niet meer mogelijk om met een noodpaspoort naar de VS te reizen. In het verleden werd dit noodspaspoort vaak gebruikt voor mensen die niet wisten dat hun kinderen over een eigen paspoort dienden te beschikken. Nu kan dat dus niet meer.


Langer blijven

Wil je langer dan 90 dagen in de VS verblijven, dan dien je wel een visum aan te vragen. Als toerist heb je hiervoor een zg. B-2 visum nodig. Meer informatie vind je op de website van de Ambassade van de Verenigde Staten in Nederland: nl.usembassy.gov

Ben je de VS binnengekomen met via het Visa Waiver -programma, dan kun je niet langer blijven. Het is niet mogelijk om met een Visa Waiver vanuit de VS een visum aan te vragen of je verblijf te verlengen.

Tips Visum Amerika