Pinnen in Amerika

Kun je met je Nederlandse pas pinnen in Amerika?

Meestal kun je met je Nederlandse bankpas gewoon pinnen in de Verenigde Staten. Kijk of je op je pas het Cirrus- of Maestro-logo (zie hieronder) vindt. Voor de zekerheid kun je het het beste ook nog even navragen bij je bank.


Cirrus Maestro


Pinnen bij banken

Pinautomaten worden in de Verenigde Staten ATM's (Automatic Teller Machines) genoemd. Je vindt ze bij vrijwel elke bank. Let ook hier op of de automaat voorzien is van het Cirrus- of Maestro-logo. Zie: Actuele wisselkoers euro-dollar


Pinnen bij winkels

Als je op je pas een Maestro-logo hebt, kun je niet alleen pinnen bij banken, maar (meestal) ook bij winkels.


Pinpas of creditcard

Bij ATM's en kassa's wordt vaak gevraagd hoe je wil pinnen: met je creditcard ('credit') of met pinpas ('debitcard' of 'debit'). Met beide passen kun je pinnen in de Verenigde Staten.


Kosten

Aan het pinnen in de VS kunnen kosten verbonden zijn. Of dat zo is en hoe hoog deze kosten zijn, is afhankelijk van je bank. Je kunt het beste vooraf even informeren. Zijn er kosten verbonden aan het pinnen, dan kun je het beste in de VS telkens het maximale bedrag opnemen dat je kunt pinnen. Zo blijven de transactiekosten beperkt.


Cash Back

Bij veel supermarkten kun je gebruikmaken van Cash Back. Je rekent dan af met je pinpas en pint een hoger bedrag. Het teveel krijg je als contant geld terug. Dit is over het algemeen gratis en dus goedkoper dan geld opnemen bij een ATM.

Tips Pinnen in Amerika